A divatipar felelős a globális üvegházhatású gázkibocsátás 10%-áért,  ez több, mint a repülés és a hajózás kibocsátása együttvéve. Csak Magyarországon évente közel 80 000 tonna ruhát dobunk ki és ebből csak 2500 tonna hasznosul újra.

A reklámajándékok gyakran rövid idő után hulladékká válnak. Ráadásul általában több ezer kilométert utaznak, mielőtt eljutnak az értékesítési helyekre. A promóciós pólók emiatt nagyon károsak a környezetre.

Tudjuk, hogy egyre több vásárló és munkavállaló keres környezettudatos cégeket. De cégként a környezettudatos megoldások általában magasabb költségekkel járnak, és nem mindig hoznak azonnali eredményeket. Ezért szeretnénk bemutatni, hogy a Greenager pólókkal nem csak a környezetet védeni, hanem a vállalkozásukat is erősíteni lehet hiszen: 

 A Greenager kizárólag preused pólókkal dolgozik, így az árral egyszerre csökkenthető a pólók káros hatása a környezetre. Minden póló egyedi színű és méretű, így minden egyes darab személyes és a minta által mégis egységes. 

Egyetlen pamut póló gyártása kb. 2700 liter vizet igényel, míg a mi megoldásunkhoz csupán 1.2 liter szükséges. Ezenkívül átlagosan 11 kg szén-dioxidot bocsát ki.

Ezek megspórolásával egy 500 fős vállalat esetén 1349400 liter víz és kb. 5000kg szén-dioxid megtakarítást érhetünk el azzal, hogy a Greenager pólókat választjuk. 

Hogyan lesz egy póló extrém fenntartható?

Pólónik preused pólók amelyek textilszemétté válás helyett, új életet kapnak általunk. Minden újrahasznosított pólóval textilszemetet és átlagosan 2700L vizet, illetve 10 kg szén-dioxidot takarítunk meg. 

Pólóinkat kézzel szitázzuk Budapesten, így nincsenek hosszú utak, nem használunk környezetszennyező gépeket. Mégis nyomataink tartósak, jó minőségűek. 

Profitunkból megújuló energia projektekbe tervezünk fektetni. Így tudunk karbon-negatívvá válni. Erre szeretnénk bíztatni minden más vállalkozást is. 

Különleges céges pólók a munkatársaknak

Pre-owned pólóink beszerzési ára alacsony, így biztosítani tudjuk az alacsony árakat. Minden póló egyedi így képviseli a munkatársak sokszínűségét. 

Teljeskörű szolgáltatásunk része az

  • A design kidolgozása
  • Pólók beszerzése, újrafestése
  • Kiszállítás
  • Az elkészült pólókról videóanyag készítése és szociális médián való megosztása

A Csapat

A 6 főből álló csapatunk tagjai között van digitális rajzolással, programozással, üzletfejlesztéssel, és marketinggel foglalkozó csapattag is. A Greenagert 3 évvel ezelőtt, egy iskolai projektként kezdtük el. Idővel az ötlet kinőtte magát, ezért alapítottunk hozzá vállalkozást is. A kezdeti sikerek után a covid, majd az érettségi megállította a projektet. Szeptemberben friss csapattagokkal kezdtük újra pólózöldítést, köztük az SAP ügyvezető igazgatójával.